Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за 147..заслужава ли си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
    Абе, не че нещо, ама да твърдите, че 147 по-висок клас от БМВ е малко смешно.
    Все пак да не забравяме, че 147-цата е Фиат в вълча кожа, нищо общо с традициите на марката Алфа Ромео, както и 156 и 159.
    Споделих личен пример и за нищо не света не можеш да ме убедиш , че Е36 е по-добре от 147.
    Нямам никаква идея "компота" , за който говори колежката,но дори и е46 да е ... все тая.
    147/1.9 Жив Турбо Дявол(jtd) /115+

Comment

Абе, не че нещо, ама да твърдите, че 147 по-висок клас от БМВ е малко смешно.
      Все пак да не забравяме, че 147-цата е Фиат в вълча кожа, нищо общо с традициите на марката Алфа Ромео, както и 156 и 159.

Колегата не казва че е по висок клас а че усещането в двете коли е съвсем различно , като управление , комфорт на интериора визия и т.н карал сам аудита мерцедеси и бмв-та но алфата си е алфа
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

От тук, не се обиждайте ама повечето сте карали най-много Мондео Мк1.
        Не е сериозно!
        Усещане има 4с и 8с. Другото е като всички други премиум коли. Това, че за тази цена получаваш много добра кола, не значи че е по-добре или е върха на сладоледа.
        Mercedes S320 W220
        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Нали се сещаш че говорим за коли в диапазона 98' - 03'-04'

Comment

От тук, не се обиждайте ама повечето сте карали най-много Мондео Мк1.
            Не е сериозно!
            Усещане има 4с и 8с. Другото е като всички други премиум коли. Това, че за тази цена получаваш много добра кола, не значи че е по-добре или е върха на сладоледа.
            9 години карах мондео МК1, прекрасна кола една лоша дума не мога да кажа - продадох я , защото ръждата я захапа, на класи над 147 и 156 като возия и здравина
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

147-цата си заслужава от всякъде!!!

Естествено няма как да е перфектния автомобил, но то едва ли има такъв!
              Винаги ще намерим в друга марка и модел, нещо което ни липсва в нашия!

Пълно щастие няма.....

А пък като чуеш някой да ти каже, че тая кола е има и 5г. нищо не е правил по нея, значи е пълен мърляч!!!
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                147-цата си заслужава от всякъде!!!

Естествено няма как да е перфектния автомобил, но то едва ли има такъв!
                Винаги ще намерим в друга марка и модел, нещо което ни липсва в нашия!

Пълно щастие няма.....

А пък като чуеш някой да ти каже, че тая кола е има и 5г. нищо не е правил по нея, значи е пълен мърляч!!!

Много добре казано, колега !

Comment

Моята 147-ца ( 1.9 жтд 115к.с ) я имам от почти година вече (11 месеца да сме по-точни) навъртял съм и 30,000км. без да я жаля и съм сменил само тапони на задното окачване, 2 биалетки отпред и тампоните на щангата и само консумативи вече 3-ти път . Сега ми е за смяна и на мен съединителя, че ми боксува на 3-та, 4-та и 5-та скорост, но съм си уредил един съединител на SACHS усилен да издържа на до 400НМ въртящ момент, защото планирам за напролет да я чипосвам. Смяната на съединителя ми излиза 400лв. като това включва и работата на майсторите (това разбира се го правя в доверен сервиз и майсторите са ми приятели и ми дават отстъпка). А до колкото другите коли в класа на 147-цата, ми карал съм и Голф 4-ка, Ауди А3, Опел Астра, предната ми кола беше Опел Вектра 2.2дизел комби.... ами от всичките най-удобно се чувствам в Алфата и возията и е една идея малко по-добра от изброените, които съм карал!!!
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
                    Моята 147-ца ( 1.9 жтд 115к.с ) я имам от почти година вече (11 месеца да сме по-точни) навъртял съм и 30,000км. без да я жаля и съм сменил само тапони на задното окачване, 2 биалетки отпред и тампоните на щангата и само консумативи вече 3-ти път . Сега ми е за смяна и на мен съединителя, че ми боксува на 3-та, 4-та и 5-та скорост, но съм си уредил един съединител на SACHS усилен да издържа на до 400НМ въртящ момент, защото планирам за напролет да я чипосвам. Смяната на съединителя ми излиза 400лв. като това включва и работата на майсторите (това разбира се го правя в доверен сервиз и майсторите са ми приятели и ми дават отстъпка). А до колкото другите коли в класа на 147-цата, ми карал съм и Голф 4-ка, Ауди А3, Опел Астра, предната ми кола беше Опел Вектра 2.2дизел комби.... ами от всичките най-удобно се чувствам в Алфата и возията и е една идея малко по-добра от изброените, които съм карал!!!

Дойдохме си на думата !

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                      9 години карах мондео МК1, прекрасна кола една лоша дума не мога да кажа - продадох я , защото ръждата я захапа, на класи над 147 и 156 като возия и здравина
                      Че аз още имам Мондео МК2 - ползвам го като джип из планините

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение

А, така. Особено пък за групата 147/156/GT
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ба те така, ако не ражда кат циганка всяка година и не е сменял поне три пъти скоростна кутия, значи нещо не е наред с тая кола.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

За 11 месеца 30.000км... къде ги въртите тия километри в България
                          За 8 месеца малко над 9к, а дните в които да не съм я карал се броят на пръсти.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                            За 11 месеца 30.000км... къде ги въртите тия километри в България
                            За 8 месеца малко над 9к, а дните в които да не съм я карал се броят на пръсти.
                            Ами пътувам доста колега особенно лятото за 2 месеца и врътнах 7000 километра, и отделно като се счупи колата на баща ми той и врътна още 2000 километра обикаляйки България в търсене на земеделска техника ( понеже се занимаваме със земеделие ) и така колега за 3 месеца от Юни до Септември и се събраха 10,000 километра даже на баща ми му хареса как ми върви количката, но пък му била тясна вътре
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Всички обясняваме за колко време колко километри сме навъртяли , няма лошо ! Все така да си ни слушат колите !
                              Но не това е смисълът . Искам да кажа че ако тя е решила че вече и е писнало от колата , да я маха но друг е въпроса че след този ремонт колата може да заспи , а може и обратното . АКО следи темата нека се включи и тя , да изкаже мнение .

Comment

Working...
                              X